Mladi korenjaki

Predstavitev zasedbe

Mladi Korenjaki, so uspešen narodnozabavni ansambel oziroma kvintet mladih, nadarjenih glasbenikov, ki je v tujini bolje poznan tudi pod imenom Die Jungen Helden. Vsi člani narodnozabavnega ansambla so veliki ljubitelji narodno zabavne glasbe in že od mladega se trudijo stopati po stopinjah velikih glasbenih narodno-zabavnih legend, kot sta na primer Slavko Avsenik in pa Vilko Avsenik. 

BLAŽ TURINEK


TROBENTA / BOBNI / VOKAL

Pri svojih rosnih 18 letih Blaž že izkušeno krmari v glasbenih vodah. Njegov pogum ne pozna meja, nobeno melodično obzorje mu ni tuje in s trobento v roki ter nasmehom na obrazu se kot pravi virtuoz veselo spopade z vsakim glasbenim izzivom. Igranje na trobento študira na Glasbeni akademiji v Ljubljani. Svojo noto ob nastopih doda tudi s svojim vokalom, občinstvo pa navdušuje s svojo imitacijo legendarnega trobentača Franca Koširja.

DEJAN BEVC


KLARINET / VOKAL

Dejan igra klarinet, saksofon in poje, ter tako skrbi za melodično in uglašeno pevsko spremljavo. Dejan, ki je poznan po svojem petju, poslušalce vselej očara in prepriča s svojim žametnim glasom. Navihanost in šaljivost mu nista tuji, saj vedno rad iz srca poskrbi, da se občinstvu nikdar domov ne mudi.

ROBI NOVAK


HARMONIKA / KLAVIATURE / VOKAL

Zmagovalec mednarodnega Avsenikovega tekmovanja harmonikarjev 2010. Da je njegova zmaga zaslužena, dokazuje s preigravanjem skladb, kakršnih se lotevajo le redki.

TILEN KOČEVAR


BARITON / BAS KITARA / VOKAL

Pravi čudezni otrok, ki s svojim zelo odraslim igranjem spravi publiko na noge. Da pa obvlada več instrumentov je dokazal, ko je za svoj CD posnel vse instrumente sam. Glasbeno se izpopolnjuje na Glasbeni akademiji v Ljubljani.

JAKA NAPOTNIK


KITARA / EL. KITARA

Pri svojih rosnih 9 letih je Jaka že raztegoval meh diatonične harmonike ter prejemal nagrade na raznih tekmovanjih. Leta 2014 pa se je začel spopadati s strunami kitare. Zdaj brez nje ne mine dan. Izobražuje pa se tudi za naziv »inženir strojništva«.

Predstavitev ansambla

Ansambel Mladi Korenjaki po svoji glasbeni poti stopa že od leta 2006 in je sestav petih fantov. Najbolj so prepoznavni po igranju kvintetovske glasbe, tako imenovane »oberkrajn« glasbe. Njihovi nastopi pa so ravno pravšnja mešanica mladostniške razigranosti, zdravega humorja in ogromnih količin pozitivne energije, dobre glasbe, ki je kombinacija starega in novega, preteklosti in sedanjosti, zapeljivih melodij in ubijalskih beatov, vse to pa je podkrepljeno z uigrano glasbeno izvedbo podkovane glasbene ekipe.

Člani ansambla Mladi korenjaki so svoje prve korake po glasbeni poti, tlakovani s številnimi uspehi, ubrali že zelo zgodaj. Glasba, ki je bila njihova zvesta sopotnica že od mladih nog oziroma, kot radi povedo sami, odkar so »iz plenic zlezli«, jih je spremljala tako rekoč na vsakem koraku. Tudi doma jih ni pustila pri miru. Pravzaprav so se je ravno tam dodobra nalezli. Kot vsi mladi fantje so si namreč tudi Korenjaki želeli čim prej odrasti in stopiti v glasbene čevlje svojih očetov, ki so vsi vešči vsaj enega instrumenta. Tako je Mladim korenjakom narodno-zabavna glasba zlezla pod kožo že zelo zgodaj. In kaj kmalu so ptički začeli zapuščati domače gnezdo in odletavati v širni svet. Mladi korenjaki danes nastopajo v Nemčiji, Italiji in Švici, posebej dobro pa so poznani v sosednji Avstriji, kjer so že stari znanci občinstva. Kljub uspehom v tujini pa so fantje še vedno nadvse ponosni na uspehe, ki jih dosegajo na domačih tleh. Z veseljem omenjajo svoj nastop na 34. prireditvi Pokaži, kaj znaš v Dobju, ki so ga zaključili z zmago, ter nastop na šestem festivalu ansamblov za veliko nagrado Savinjske doline, kjer so prav tako prepričali strokovno komisijo in zasedli prvo mesto.

Fantje so upravičeno ponosni na svoje dosedanje delo in izjemne uspehe, ki o glasbeni dovršenosti ansambla povedo več kot tisoč besed. Med svoje največje uspehe štejejo tudi nastop v eni najpopularnejših zabavnih oddaj Musikantenstadl, ki jo v sodelovanju z nemško in švicarsko televizijo pripravlja avstrijska televizija ORF. Oddajo je v živo spremljalo na tisoče ljudi, pred televizijskimi ekrani pa celo več milijonov. Veliko jim pomeni tudi nagrada za najboljši kvintet na festivalu Oberkrainer Chiemsee (nagrada za najbolj obetaven mlad ansambel v Evropi).

Po uspešnem osvajanju tujine pa se Korenjaki vedno znova z veseljem vračajo na domače odre, da tudi z domačim občinstvom delijo svojo glasbo in energijo, ki sta prepričali ljubitelje narodno-zabavne glasbe izven naših meja. In ker imajo člani ansambla Mladi korenjaki, poleg tega, da gre pri njih za skupino izredno nadobudnih in vsestransko sposobnih glasbenih talentov, ki so povrh vsega vsi do zadnjega še nadvse postavni mladi fantje, za pokazati tudi marsikaj drugega s področja glasbenega razvedrila in mojstrstva zabavanja občinstva, ki bi mu lahko brez šale rekli kar »umetnost« glasbenega zabavanja množic in povzročanja srbečice na podplatih, ki poslušalca kar sama od sebe sili na plesišče, je njihov nastop zagotovo glasbena poslastica, ki se je ne bi branil nihče.

Do sedaj so Korenjaki izdali LIVE CD, ki je bil posnet v Gorici pri Slivnici, leta 2013 pa sta izšla tudi studijski CD »I(ch) find Oberkrainer cool« ter njegova slovenska različica »Sprašujem se«. Kot pravijo sami, jim največ pomeni, da se razumejo in da se na vsakem »špilu« nasmejejo do solz. »Ko se vozimo na špile in igramo po tri dni skupaj, nam je bolj okej, kot da bi bili na morju,« zatrdijo vsi v en glas.

Mladi korenjaki so zagotovo eden obetavnejših in povrh vsega še popolnoma unikatnih mladih ansamblov pri nas. Pustite, da vas prepričajo s svojo zmagovalno kombinacijo mladostniške vznesenosti, simpatične karizme in glasbenega talenta ter jim dovolite, da vas skozi svojo glasbo popeljejo v čudoviti svet »noro-zabavne« glasbe. Prisluhnite jim, ne bo vam žal!

Kontakt

Mladi Korenjaki

031 / 692 – 874 (Robi Novak)